Mažųjų vaikų mitybos ypatumai<br /> <b>Notice</b>: Undefined variable: category in <b>/var/www/anrelt/data/www/senamiestyje.lt/inc/header.php</b> on line <b>13</b><br /> <br /> <b>Notice</b>: Undefined variable: category in <b>/var/www/anrelt/data/www/senamiestyje.lt/inc/header.php</b> on line <b>13</b><br /> | Senamiestyje.LT
Vaikai

Mažųjų vaikų mitybos ypatumai

Mažųjų vaikų mitybos ypatumai

Turinys:

Atsižvelgiant į tai, kad vaikai gana greitai augančios ir besivystančios, jauni motinos turi prisitaikyti visą laiką. Ir vaiko mitybą, nes jis yra vyresnis, pasikeičia. Kiekvieną mėnesį vaikui pagerėjo virškinimo sistemą, padidėjęs fermentų aktyvumą, pagerinti skonio, skrandžio talpa yra padidėjęs (taip sumažinant šerti skaičių, didinant bendrą porciją).

Iki pirmaisiais gyvenimo metais vaikams pabaigoje jau, kaip taisyklė, 6-8 dantis, kuris leidžia praryti ne tik, bet ir kramtyti maistą. Šie veiksniai, kad būtų galima keisti vaiko maitinimą po metų. Ir pareikšti kūdikių maisto skonį, tekstūrą ir sudėties maisto suaugusiems.
Atgal į turinį

load...

Klaidos vaikų mityba

Dažnai, kai maitinti vaikus, sustiprino-metų etapas, suaugusiųjų leisti bendrą klaidų. Kai mama vienmetis vaikai iš karto pradėti maitinti jiems maisto, skirtą suaugusiųjų. Kiti toliau maitinti savo vaikus maisto tyrės iki 2-3 metų amžiaus. Ir vienoje, ir kitoje byloje galia yra mažesnė. Perėjimas nuo krūties šėrimo ir Sentimentāls maisto pilnavertis maisto suaugusiųjų turėtų būti laipsniškas ir turėtų apimti "pereinamąjį valgio."

Kadangi nuo 1 iki 2 metų Kramtomieji aparatų amžiaus dar nėra visiškai išsivysčiusi (šio amžiaus, kaip taisyklė, yra tik pradeda ryškėti kramtomoji dantis), maistas turi būti minkštas, nėra sunku ir sausas, bet tuo pačiu metu negali būti pyurirovannoy , Mėsa vaikams nuo 1 iki 1,5 metų duoti žemę, į pudingus, garo kotletai forma. Daržovės ir vaisiai smulkiai tarkuoto. Vyresni vaikai (kai jie pradeda dygti krūminius dantis) jau turi reikšmes, nurodytas Maistas, kuris reikalauja aktyvų kramtyti.

Atgal į turinį

Pagrindiniai mitybos principų

Pilną tiekimo vaiko turi būti laikomasi šių principų. Maisto turi būti aukštos kokybės, atitinka kalorijų poreikius ir užtikrinti kasdienį tiekimą baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių druskų.

load...

Baltymai - pagrindinė statybinė medžiaga. Šiame amžiuje, nepakankamas suvartojamų baltymų neigiamai veikia augimą ir vystymąsi vaikui. Dienos surinkimo lygis baltymų per 1-3 metų amžiaus yra 30-40 g per parą. Taigi 03/02 baltymai turėtų būti gyvūninės kilmės (mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų), o trečiasis baltymai turi būti augalinės kilmės (riešutai, ankštinių augalų).

Riebalai - vienas iš energijos šaltinių. Jie gavo (ir geriau sugeria), vitaminų A, D, E ir K. Lengvai virškinamų riebalų šaltiniai yra žuvų taukai, riebalai esančios kiaušinių trynių, pieno riebalai (sviestas, pieno produktai).

Angliavandeniai - dalyvauja baltymų ir riebalų apykaitą, lengvai virškinami vaiko kūną. Dienos suvartojamų angliavandenių Pasibaigus 1-3 metų amžiaus palieka apie 130-200, pagrindiniai šaltiniai angliavandenių šiame amžiaus turėtų būti grūdai, vaisiai, daržovės, duona. Atsargiai būtina kreiptis į cukraus, kad yra. Kad. Jo perteklių neigiamo poveikio vaiko sveikatai.

Vitaminai - reguliuoti medžiagų apykaitos procesus organizme. Ryšium su milžinišku poveikiu vaiko sveikatai, būtina atkreipti ypatingą dėmesį į kokybę ir kiekį vaisių ir daržovių kasdien naudojant vaiką (nes vaisiai ir daržovės yra pagrindinis vitaminų). Ir tai turėtų būti siekiama užtikrinti, kad ant vaikų stalo buvo daržovės ir auginami toje vietovėje, kur gyvena vaikas, vaisius, ir atitinkamas sezoną.

Mineralai - Konstrukcinis elementas ląstelės ir audinių skysčius, ir tuo pačiu metu jie reguliuoja medžiagų apykaitą. Mineralinės medžiagos esančios augalų ir gyvūnų maisto, todėl būtina įvairinti vaiką su šių produktų dietos.

Vandens. Vaiko organizmas po metų sudaro vanduo iki 85%. Dienos reikalavimas vandenyje vaikui yra maždaug 90 ml. Už 1 kg svorio. Be vandens šio amžiaus galima valgyti troškintas, sultiniai klubus, arbata, po pusantrų metų - kakavos.

Atgal į turinį

Kas yra vaiko įvairi mityba?

Tai gali būti daroma išvada, kad vaikui reikia suteikti turtingą ir įvairų maistą. Moksliškai įrodyta, kad valgant daug įvairių produktų derinys, kai kurių maistinių medžiagų yra absorbuojamas geriau. Dienos meniu vaikui reikia produktų, įtrauktų į 7 pagrindines grupes: 1. Pienas ir pieno produktai. 2. Mėsa ir mėsos produktai, žuvies kiaušiniai. 3. Daržovių ir pieno riebalai. 4.Hleb, miltai, grūdai. 5. Ankštiniai augalai. 6.Ovoschi. 7.Frukty.

Dėl vaiko sveikatai, būtina, kad į kasdienį racioną sudarė maisto produktų iš visų septynių grupių. Tačiau nereikia manyti, kad jums reikia kasdien valgyti visų šių maisto produktų. Pavyzdžiui, 2 kartus per savaitę reikėtų išbraukti mėsą. Jis gali būti pakeisti kitais produktais, kurių sudėtyje yra gyvūninių baltymų: Kiaušiniai, pieno produktų ir žuvies. Tai laikoma įvairi mityba.

Vaikas nuo mažens priprasti prie maisto ir skonių įvairovę, todėl nebuvo jokių skonio tik ribotą skaičių produktų, t. Kam. Tai reiškia, kad monotoniškas ir vienpusis mitybos rizika.
Atgal į turinį

Vaiko mityba, po metų

Labiausiai pilnas maistinių medžiagų įsisavinimą maiste esančių gali būti tik atsižvelgiant į racionalų dietos. Ji suteikia fiziologiškai priimtiną skaičių šėrimo per dieną, intervalai tarp jų, ir. Specialūs tyrimai mes identifikuojamos - optimaliausias už vaiko kūno intervalais tarp šerti mažiausiai 4 valandas. Jei šis intervalas vaikai vis dar kai kurie maisto (saldainių, sausainiai, saldainiai, pieno), maisto centro jaudrumas stabdomas, o kitą maitinimo vaikas praranda apetitą.

Skrandžio yra taip pat atleidžiamas nuo suvartotos maistas yra ne mažiau kaip 4 valandas. Su mažesniais intervalais tarp šerti maisto priimtas ankstesnio ir naujo maitinti, jis užpildo skrandį, kuri yra labai bloga už virškinimą. Vaikai rekomenduoja, kad 4-hkratny šėrimo režimą, derinant ją su kitomis akimirkomis režimo (miego, žaisti, pasivaikščioti).

Tinkamiausios režimas maitinamiems kūdikiams režimą yra 4 kartus per 4-hchasovom intervalas tarp šėrimo ir vienodo paskirstymo tarp šerti maistu galia, tiek skaičių ir pagrindinių maistinių medžiagų (baltymų, riebalų, angliavandenių) santykis.

Organizaciniai klausimai

Kai maitinti vaikai turi užtikrinti ramią aplinką, nukreipiant visą dėmesį į kūdikio valgyti. Jūs negalite atitraukti jį kalbėti, dainuoti, žaidimai ir žiauriai privertė jį valgyti maisto kiekį, kad jūs manymu, geriausiai jam. Šiame amžiuje vaikas turi būti mokomi higienos ir kultūrinius įgūdžius, išmokyti jį valgyti savarankiškai.

Maistas yra mažas vaikas, turi būti pagaminti iš aukštos kokybės produktus. Maitinimas turi būti įvairus, skanus ir turėti patrauklią išvaizdą, šiltas, turi būti pateikti gražus vaikų priemonių. Visa tai jaudina vaiko apetitą. Ir visa tai yra valgyti su pasigardžiavimu ir virškinti daug geriau.

load...