Cidonijos konservai: neprilygstamas auksinių obuolių skonis | Senamiestyje.LT
Namas ir sodas

Cidonijos konservai: neprilygstamas auksinių obuolių skonis

Cidonijos konservai: neprilygstamas auksinių obuolių skonis

Svarainių priklauso medžių ar krūmų mažų rausvos šeimos, kad yra auginami jo vaisiai yra naudojami konditerijos tikslais genties. Europoje, agurkas buvo pareikštas iš Centrinės Azijos ir Irano, kur jis auga natūralioje aplinkoje.

Svarainių atrodo labai gražus - apvalus arba nežymiai kriaušės formos, geltonos oda ir malonus kvapas, kad jis patrauklus. Tačiau žalios tai per sunku ir rūgštus. Nulupkite svarainių padengtas mažyčių plaukų, sėklos atrodyti "Apple" - jie taip pat penkių, ir įdėjo juos lygiai taip pat "kišenę", formavimo šerdį. Įvertinti visi Skonio kokybė šį vaisių galima tik po kruopštaus pasirengimo. Ypač skanus gauti svarainių.

Plačiausiai saldūs receptai iš svarainių. Jis naudojamas konservai, uogienės ir žele, pripildymo pyragai, kepti su cukrumi ir kitų saldumynų. Tačiau yra ir kitų būdų, kaip maisto gaminimas - pavyzdžiui, tai mailius su mėsa ar žaidimą, įdaryti su pupelės, žirniai ar malta.

load...

Paprastas receptas uogiene

Svarainių uogienė - receptas yra gana paprasta. Parengti, jums reikės šių ingredientų:

  • Svarainių geltona-žalia - 1 kg;.
  • Cukrus - 1 kg.

Išgrynintas vaisiai be šerdies, baltinti apie dvidešimt minučių verdančio vandens, tada aušinamas tekančiu šalta.

Siekiant ir toliau sirupo reikia preparatą. Norėdami jį gauti, turite imtis kiekvienai vaisių kilogramą cukraus svaras. Tai sirupas buvo kaitinamas (ne verdančio) ir plėtimąsi griežinėliai maždaug šešias valandas.

load...

Jis bus suprantama, kad už tokio sirupo preparate yra geriau naudoti vandenį, kuriame iš pradžių yra blanširuotos vaisių. Cukraus, kuris liko po sirupo, kuriame suleidžiama vaisių turėtų padaryti kitą sirupo, šiek tiek daugiau koncentracijos ir virimo uogiene palaipsniui įtraukti jį į vaisių metu.

Baigęs šešias valandas ekspoziciją, vaisių nukošti ir įdėti atgal į virinto sirupo, kad antras užrakto greitis yra dabar aštuonias valandas.

Po visų išankstiniais manipuliacijų pagaliau gali iš karto pradėti virimo. Tai pasiekiama keturiais etapais, kurių metu virimo temperatūra yra būtina stengtis didinti su kiekvienu vėlesniu ruošimui. Tai buvo tik per galutinis, ketvirta, virimo gautą mišinį turėtų būti virti kol suminkštės. Svarainio spūstis, supakuota į iš anksto pakaitintą sausų stiklainius, kuris turi būti sandariai uždarytas.

Su citrinos uogiene

Svarainių uogienė su citrina - yra dar vienas skanus receptas. Padaryti ją, jums reikės:

  • Svarainio - 1 kg;.
  • Cukraus - 600 g;.
  • Vanduo - 1 puodelis;
  • Citrinų - 1 vnt;.
  • Vanilinas - 1g;.
  • Riešutai (žemės riešutai, migdolų arba graikinių riešutų) - 100 gr.

Prieš pradėdami virti gerai nuplauti su svarainių. Nukopijuokite jį į 4 dalis, išimti kaulus, padalinti į mažus griežinėliais. Padegti emalio keptuvėje, į kurį buvo įtraukta vandens ir cukraus ir virkite šį mišinį. Kitas, mesti į keptuvę pjaustytų svarainių. Kai ji stovėjo penkias minutes šildyti, ir šaudyti reikalauti 12 val. Po šį kartą vėl padegta, Užvirkite ir pavirkite 5 minutes, vėl reikalaudami 12 val.

Riešutai turėtų būti kruopščiai sumalkite. Stiprūs rūšių gali būti skirstomi su plaktuku, ir minkštas ruožas savo rankas. RUB citrinos žievelės ant geriausių tarka, galiausiai turėtų gauti apie vieną arbatinį šaukštelį.

Trečią kartą užvirkite mūsų mišinį, pridedant jau Susmulkinti riešutus ir citrinos žievelės. Įdėti vanilino, pridedant citrinų skiltelės perteikti unikalią uogienė, labiau rafinuotas ir rafinuoto skonio. Kai visa mišinio užvirti ir virkite keletą minučių, galutinio perkelti uogiene į apvirti sterilius stiklainius. Suristi savo kepurės, suvynioti į šiltą antklodę ir suteikti jiems pastovėti 3 dienas.

Švieži svarainio yra labai rūgštus ir sunku, bet po virimo ji įgyja saldų skonį ir trapią tekstūrą. Uogienė pagaminta iš šių vaisių bus puikus papildymas bet arbatėlė. Tai gali būti patiekiamas kaip šventiniam stalui ir kasdien arbatos ar kavos. Daugelis moterų naudoti uogiene arba svarainių džemas pyragams. Tai puikus skonis gali užfiksuoti net reikliausio gurmanų vaizduotę.

Svarainio želė

Iš šio rūgštus ir tortų vaisių valios originalus ir labai skanus želė. Padaryti ją, jums reikės:

  • Svarainio - 1 kg;.
  • Cukrus - 400 g;.
  • Vanduo - 2 šaukštai.

Turėtų būti naudojamas daugiau mažų vaisius virimo skanus želė. Taip pat tinka žievelės ir sėklos, supjaustyti į virimo kamštį. Vaisiai valomi drėgnu skudurėliu yra padalintas į labai mažus gabaliukus, nenuimant sėklas, o ne valyti.

Pasirinktas PAN nustatyti gabalais, užpildyti juos su vandeniu ir užvirinkite maksimalaus minkštumo. Filtruojamas per plonos marlės sulčių, gauti virimo būdu, ji nėra verta spausdami vaisius. Gautas sultis turėtų būti labai skaidrūs. Pridedant cukraus į jį tuo 800 gramų litre skysčio greičio. Virėjas visos iki norimo storio.

Prieš PAN pašalinamas nuo karščio, jums reikia pridėti citrinos rūgšties į 5 gramų per 1 kilogramą cukraus normą. Virti želė suyra į specialią lėkštelėje ar plastiko dėžės, kuri bus tada tiesiog sumažinti gautą desertas.

Jei norite želė pasuko skaidresnė ir gardus, yra svarainių obuoliai gali būti pridėta lygiomis dalimis. Svarainių galima vadinti tikrai skanus produktas. Ji įvertins visus smaližius. Citrinų griežinėliai pridėta, kai virimo strigtį, suteikė rafinuotas rūgštingumą.

Už vaisius vaisiai yra labai naudinga kiekvienam organizmo Askorbo rūgšties, fruktozės ir gliukozės. Nuo seniausių laikų svarainis augo ir buvo pasirinktas dėl Kretos saloje, kur dabar auga geriausius veislių šio augalo. Senovės graikai taip pat patiko svarainių pripažinimą, jie mylėjo ją virti, kepti, iš anksto su šerdimi ir užpildyti su medumi. Laikui bėgant, šis egzotiškas vaisius migravo į Belgijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje, ir tada plisti beveik visame pasaulyje.

Uogienė su imbieru

Uogienė iš svarainių niekada negali būti daug. Štai dar vienas receptas, kad bus prašome visus saldžių konservai mėgėjams. Svarainių ir imbiero, jo rengimo, jums reikės:

  • Svarainio (nulupti ir supjaustyti į mažus gabalus) - 2 šaukštai.;
  • Ginger root - 1 valgomasis;.
  • Cukrus - 2 šaukštai;.
  • Vanduo - 2st.

Mano svarainių, nulupti, pašalinti sėklų ankštys ir tada supjaustyti labai smulkiais griežinėliais. Ginger root, taip pat apsivalyti ir supjaustyti, gauti labai mažas daleles. Tada supilkite vandenį ir uždegti ugnį. Mes suteikiame mišinį virinti, tada sumažinti ugnį norma. Virėjas uogiene, kiek yra būtina užtikrinti, kad svarainių tapo minkštas ir švelnus ant gomurio. Po to, gautas mišinys buvo praleidžiant per tankų sietą, mes pereiti į kitą puodo ir virinama tol, kol visi nuoseklumo panašus į džemo.

Svarainių uogienė visada eina į geriausias saldus, su savo įprastą neeilinio rūgštingumo. Griežinėliai vaisių išlieka nepakitusi ir įsigyti išskirtinį švelnumą. Arbata su svarainių džemu, girtas po pusryčių, iš teigiamos nuotaikos įkrova ir būtinos jėgos dieną.

load...